Съвети и тактики за успешни Facebook кампании

Съвети и тактики за успешни Facebook кампании

Искате още по-успешни рекламни кампании във Facebook? Facebook е най-посещаваната социална мрежа с близо 3 млрд. потребители месечно и е рекламен канал номер 1 за много бизнеси. На какво се дължи това и кои са основните конкуренти на Facebook?

Основният конкурент на Facebook в момента е самият Facebook, тъй като позициите им са доста твърди. Слабостите им си проличаха тази година покрай проблемите с Apple и ъпдейтите на операционната система. Предстоят важни неща и през следващата година, свързани с cookie-та и други фактори, които не зависят изцяло от тях.

Защо рекламодателите толкова много я харесват? Причината е простичка – тази платформа успя да изгради изключително знание, което им предоставя.

Предизвикателства ще има, но за рекламодателите това продължава да е най-ефективната социална мрежа, особено в дисплейната реклама. Разбира се, за някои бизнеси, Google дисплейната мрежа може да работи по-ефективно от Facebook, но в общия случай тук откриваме най-силната дисплей реклама, която успява да носи стойност дори и след сътресенията от април тази година, когато промяната в целия интерфейс беше сериозна.

Малко са нишите, които са забранени или неудачни и не могат да бъдат представени. Най-големите затруднения понякога са в B2B нишите, за услугите с много сложна фуния. Когато е многостъпков процесът, който води до продажба, вземането на решения не става с показване на банери. Facebook рекламата може да помогне само на някои етапи, но не и на всички. Много по-важно е търговците в компанията да притежават уменията да сондират потенциални контакти и клиенти.

Facebook рекламата не продава, тя пренасочва интереса на хората или потенциалните клиенти към това да видят един продукт или услуга. Ако той е добър, чак тогава стигаме до продажба. Продажбата се случва не от рекламата, а от два вида продавачи – физически лица, на които звъниш по телефона и ти продават услугата, или сайта, където лендинг страниците са продавача. Те са тези, които правят продажбата в онлайн среда чрез послания, добра идея, ясна комуникация и добра навигация до решението бързо и лесно.

Сайтът е изключително важен, но когато избираме цели за кампанията, той започва да бъде още по-важен, защото сме много ограничени, ако нямаме сайт. Почти всички основни възможности и добри начини, по които да се възползваме от алгоритъма на Facebook, включват сайт и правилно настроен пиксел, инсталиран на него.

изработка на уебсайт

изработка на магазин

изработка на онлайн магазин

изработка на сайт цени
изработка на уеб сайт