Променете таргетирането и привлечете правилните потребители

Променете таргетирането и привлечете правилните потребители

Причините за високата степен на отпадане не бива да се търсят само вътре във Вашия уебсайт. Възможно е да не таргетирате правилно своята реклама или да не използвате правилните канали. По този начин достигате до потребители, които не са реално заинтересувани от съдържанието или предлаганите от Вас продукти. Очаквано е, че попадайки на сайта Ви, те са объркани или пък безразлични и бързо го напускат.

Не бива да пренебрегвате и силата на рекламните визии и посланията, които използвате. Прегледайте ги отново и помислете дали са релевантни на съдържанието, което след това показвате в сайта, както и дали не е време да ги обновите.

На този етап A/B тестовете биха били изключително полезни. В света на дигиталната реклама можете да ги реализирате лесно. Ако рекламирате основно в социалните мрежи, опитайте различни целеви аудитории. Направете един сет от визия и послание и тествайте представянето му при по-студени широки аудитории по интереси и при списъците с вече осъществили контакт с Вашия бранд хора. Освен степента на отпадане, анализирайте и другите показатели, които платформата Ви дава, като импресии, кликове, конверсии и пр. Всичко е въпрос на проучване, анализ и тестове.
Може пък да се окаже и че е необходимо изцяло да смените канала или микса от канали. Експериментирайте!

Оптимизациите работят като верижна реакция. Когато създавате правилното съдържание и използвате правилните канали за неговата дистрибуция, естествено ще достигате и до правилните хора. Което автоматично ще намали и степента на отпадане.

изработка на уебсайт

изработка на магазин

изработка на онлайн магазин

изработка на сайт цени
изработка на уеб сайт