Що е то органично (organic) позициониране

Що е то органично (organic) позициониране

Има два начина да присъствате в Google – платен и безплатен. Платеният е чрез реклами – банери в дисплейната мрежа на Google, реклами при търсене по ключови думи и пр.

Безплатния наричаме още органичен. Това са всички резултати при търсене, които не са маркирани с Ad. Преди време резултатите в търсачката се ограничаваха до поредица от сини линкове със или без етикет Ad и разграничаването беше лесно.

Днес обаче, тъй като всяка търсачка има интерес да предостави възможно най-интересното и релевантно съдържание на своите потребители, първата страница в Google вече изглежда по съвсем различен начин. Имаме карусел (поредица) от картинки, локален бизнес, листнат с повече детайли и карта в дясната страна, по-голяма карта с обекти в околността или пък кутийки с „Хората търсят още…“ или „Вижте резултатите и в…“ Тези фактори налагат да бъдете все по-добри и креативни при SEO оптимизацията на Вашия сайт.

Търсещите машини изпълняват основно 3 функции:
- Обхождане (crawling): обхождащите ботове или „паяци“ на търсачките „обикалят“ интернет в търсене на съдържание и URL-и, които свързват помежду им.
- Индексиране: Съхранение и организиране на съдържанието, намерено по време на процеса на обхождане. Веднъж щом Вашата страница е индексирана, тя ще бъде показана при релевантно търсене.
- Ранкинг: Подреждане на съдържанието по релевантност – търсачката класира по поредица от критерии, като дава по-висок ранг на резултатите, които най-добре отговарят на дадено търсене.

изработка на уебсайт

изработка на магазин

изработка на онлайн магазин

изработка на сайт цени
изработка на уеб сайт