Какво правят конкурентите? А клиентите Ви?

Какво правят конкурентите? А клиентите Ви?

Вероятно вече сте се убедили, че Вашият бизнес не работи самостоятелно и независимо от околните фактори. Вашите конкуренти и клиенти определят пазара и средата, в която работите. На първо четене това звучи логично и не е новина за никого. Новината обаче е, че много често забравяме да се оглеждаме в другите, а там се крият много отговори.

Преди да финализирате своето планиране, хвърлете един, два или малко повече погледи към работата на конкурентите си. Ето какво още можете да направите:

Идентифицирайте техните продукти и услуги, които пряко опонират на Вашите.
- Разпишете предимствата и недостатъците на всеки от тях спрямо Вашите, за да разберете обективно кой събира повече точки.
- Анализирайте посланията им и към кого са насочени.
- Отделете си няколко дни и се превърнете в таен клиент. Разгледайте магазините и сайтовете им, поговорете или си пишете с техните служители, преминете през процеса на поръчка. На всеки един етап ще откриете с какво Вие сте по-добри или какво имате да подобрявате. Освен това, ще съберете ценна информация от първо лице и ще можете да я използвате при разговори с Вашите клиенти.
- Като споменахме Вашите клиенти… познавате ли ги? Какви са техните нужди и желания? Ако имате отговори на тези въпроси, то значи Ви е доста лесно да структурирате правилно предложенията, посланията и рекламите си. Ако се колебаете, опитайте да оформите т.нар. buyer persona. Това са Вашите идеални клиенти с техните особености, ето на кои въпроси е важно да откриете отговор:

На каква възраст е клиентът?
- Къде живее и работи?
- Каква позиция заема?
- Какви са неговите професионални цели?
- А предизвикателствата в личния му живот?
- Какви са неговите нужди?
- Какви са посланията или събитията, които го подтикват към покупка на Вашия продукт или услуга?

Ние можем да ви помогнем за всичко просто е нужно да ни пишете.

изработка на уебсайт

изработка на магазин

изработка на онлайн магазин

изработка на сайт цени
изработка на уеб сайт