Как да продаваме през Facebook и Instagram

Как да продаваме през Facebook и Instagram

За да осъществявате търговската си дейност пълноценно във Facebook и Instagram, Ви трябва онлайн магазин. Той е задължителното звено в механизма, който движи Вашия бизнес в дългосрочен план. В следващите редове ще Ви запознаем с този толкова важен и полезен маркетинг способ, който ще Ви помогне да популяризирате Вашия бранд. С него можете да достигнете до повече потенциални клиенти и съответно да увеличите продажбите си. Става дума за Facebook Shop – функция за електронна търговия на платформата Facebook, която улеснява клиентите при пазаруване и ги води именно към Вашия онлайн магазин. При правилна настройка на опцията Facebook Shop ще можете да тагвате желаните от Вас продукти в профила си в социалната мрежа, с което ще позволите на потребителите да разгледат дейтайлно какво им предлагате. Целият процес се случва напълно естествено и интуитивно, без да се налага потребителите да напускат приложението.

Представете си ги като още една дигитална витрина, на която можете да изложите Вашите стоки и услуги. Благодарение на тази функционалност, всеки търговец има възможност да създаде онлайн каталог на продуктите, които предлага, и да даде повече информация за тях на потребителите, попаднали на неговия бизнес профил във Facebook или Instagram.
Facebook/Instagram Shop е естественото продължение за всички любители на платформата, които биват повлияни от различни инфлуенсъри да направят покупка. Чрез тази функция потребителите лесно могат да открият нови или отдавна търсени продукти в платформите.
Тези платформи значително улесняват и рационализират процеса на покупка, защото позволяват на клиентите:

• да разгледат продуктите;
• да ги харесат (да натиснат бутона like);
• да кликнат върху тях, за да научат повече (да tap-нат върху определени артикули);
• да отворят ecommerce приложението на Facebook/Instagram;
• да направят поръчка в официалния онлайн магазин на съответния бранд.

Преди Instagram Shop единствената опция за пазаруване през социалната мрежа беше чрез функцията Swipe Up в Story. Но тъй като се налагаше потребителите да излизат от Instagram, за да влязат в сайта и да извършат покупка, сега целият процес се случва съвсем плавно и естествено. В случай че не можете да се справите нашата компания може да ви предложи абсолютно всичко в сферата, нужно е само да се свържете с нас от тук, можете и да разгледате повече относно рекламата в тези мрежи тук.

изработка на уебсайт

изработка на магазин

изработка на онлайн магазин

изработка на сайт цени
изработка на уеб сайт